Berecht loverboys achter gesloten deuren

Dat rechtszaken tegen loverboys nog vaak in de openbaarheid plaatsvinden is voor slachtoffers een reden om geen aangifte te doen bij de politie. Het gevolg is dat er geen rechtszaak plaatsvindt en dat loverboys hun praktijken kunnen voortzetten.

Eva, ex-slachtoffer van een loverboy en nu werkzaam bij WATCH Nederland: “Als ik kijk naar zo’n openbare zitting, ja dan vind ik dat gewoon erg voor deze meiden. Het is knap dat ze eruit stappen, en goed dat ze de weg bewandelen om zo’n jongen of man vast te krijgen, maar uiteindelijk is er al genoeg over hun privacy en gevoelens heengelopen. Als er dan uiteindelijk een openbare zitting wordt gehouden, dan doe je eigenlijk hetzelfde opnieuw.”

Eva en Gideon van Aartsen (Terre des Hommes) waren op 23 mei 2018 bij NPO Radio 1 in de De Nieuws BV. Luister dit interview hier terug.

Tevens verscheen er over dit onderwerp een artikel in het Algemeen Dagblad op 19 mei 2018: ‘Berecht loverboy achter gesloten deuren’.

2019-02-13T11:23:37+00:00