WATCH werkt mee aan VPRO onderzoek vermiste kinderen

Lost in Europe, een nieuw onderzoeksjournalistiekcollectief gestart door het radioprogramma Argos van de VPRO, zet zich in om (seksuele) uitbuiting van minderjarige asielzoekers in Europa in beeld te krijgen. Zo bleek uit onderzoek dat in 2017 zeker 7024 vluchtelingenkinderen zijn verdwenen uit Europese asielzoekerscentra. Terre des Hommes werkt met de WATCH onderzoeksunit mee aan de online research naar de mogelijke seksuele uitbuiting van deze vermiste kinderen. Forensisch ICT’ers van WATCH namen deel aan de databootcamp die deze week werd gehouden en zullen tevens ondersteuning blijven bieden aan het onderzoek dat in de komende maanden zal plaatsvinden.

Of luister op zaterdag 27 oktober om 14.00 uur naar onderzoeksprogramma Argos op NPO Radio 1.