Utrechtse mannen prostitueerden minderjarige jongens

16 juli 2019 – Een zeer omvangrijk onderzoek rondom jongensprostitutie in Utrecht, aldus woordvoerder van het Openbaar Minister Mary Hallebeek. De zaak kwam aan het licht toen buurtbewoners in 2017 en begin 2018 meldingen maakten. Bij een woning in Utrecht namen zij signalen waar die de indruk gaven dat er mannen- en jongensprostitutie plaats vond.

Na onderzoek door de politie bleek er ook sprake te zijn van seksuele uitbuiting van minderjarige jongens. Twee mannen van 54 en 59 jaar zijn aangehouden en worden ervan verdacht dat zij een illegaal bordeel leidden. Er zou sprake zijn van tientallen tot honderden slachtoffers in de leeftijd van 17 tot 22 jaar.

De twee verdachten hadden in eerste instantie contact met de jongens via internet. Daarna testten zij de jongens door seks met hen te hebben en vervolgens werden er seksadvertenties online gezet waarin de jongens werden aangeboden.

Het Openbaar Ministerie verwijt de verdachten dat zij misbruik maakten van de kwetsbaarheid van de jongens. Sommigen van hen hadden psychische problemen, drugsproblemen of geen contact meer met hen ouders.

Beide verdachten zijn op dit moment in voorlopige hechtenis genomen en worden verdacht van: verkrachting, ontucht, seksueel misbruik, mensenhandel en het maken en in bezit hebben van kinderporno.

De inhoudelijke zitting van deze zaak zal vermoedelijk pas plaatsvinden in het begin van 2020.

Lees meer over deze zaak in de volgende artikelen:

OM: Utrechtse mannen prostitueerden tientallen minderjarige jongens

Veroordeelde ex-leraar Neer betrokken bij seksnetwerk

OM: Voormalig Avro-dj spil in prostitutienetwerk met minderjarige jongens

‘Oud-dj runde prostitutiebedrijf met tienerjongens vanuit flats in Utrecht Overvecht’